Zář 172024
 

Rok se sešel s rokem, a proto nastal ten správný čas k zamyšlení nad naší stále ještě novou drahotušskou tělocvičnou.  Po slavnostním přestřižení pásky v říjnu 2023 jsme se všichni – a to žáci, učitelé i široká veřejnost – těšili na sportovní akce, které zde proběhnou. Při příležitosti otevření budovy pořídil nádherné fotografie exteriéru i interiéru absolvent naší školy Adam Bělunek. Tyto fotografie nezapadly, ba naopak byly prvotním impulsem k dalšímu zájmu o nový objekt tělocvičny.

Bělunkovy fotografie spolu textem Ondřeje Krynka byly prezentovány v časopise DesignMag dne 10. června 2024. V srpnu 2024 navštívila prostory tělocvičny komise architektů. Zde je celým zázemím provedla paní ředitelka Mgr. Dagmar Pospíšilová. Nyní, v polovině září, se již můžeme podělit o radostnou novinu. Dovolujeme si Vám oznámit, že projekt tělocvičny ZŠ Drahotuše postoupil do 31. ročníku Grand Prix Architektů – Národní ceny za architekturu do shortlistu 50 nejlepších. Architekti Pavel a Jan Pospíšilovi ze Studia PAB, kteří projekt tělocvičny vypracovali, budou své nápady prezentovat před mezinárodní porotou v říjnu 2024 ve Veletržním paláci v Praze. V podvečer dne 21. října budou předána ocenění vítězi Národní ceny za architekturu a dalším laureátům.

Pevně věříme, že se drahotušská tělocvična v silné konkurenci neztratí. Přejeme jí hodné úspěchů, neboť přátelská a rodinná pohoda, kterou škola vytváří, se odráží i v této stavbě.

Za kolektiv ZŠ Drahotuše

Mgr. Iveta Mertová

 

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion